Motstånd-metoden, okulärbesiktning metod och spänning metod av elektrisk cykel laddare

- May 30, 2018-

Elcykel laddarens resistans metod, okulärbesiktning metoden och spänning metod under driften av laddaren elcykel, kommer dess puls har en temperatur kompensation funktion. När den används, kommer den effektivt samla dess yttre och inre temperatur genom dess termiska elektroner och justerar laddspänningen intelligent under drift. Det gör inte för vintern, men det överpris inte på sommaren och det löser effektivt termisk rusning. Pulse laddning parametrar är dynamiska och ändras; vanlig laddare är statisk och fast. Vanlig laddare har därför oundvikligen sommaren överpris och vinter undercharge problem.

Okulärbesiktning av elektrisk cykel laddare

Kapacitansen av elcykel laddaren är mer uppenbara i processen drift. Kondensatorn innehåller en viss mängd lösning. Under överdriven arbetsmiljön, kommer kapacitansen batteriladdarens blöda spontant för att frigöra den stress som kroppen och sinnet inte kan tolerera. Stackars kapacitans kommer själv explodera till liket inte kan hitta, känd som inga spår av små smällare, lämnar bara några små bitar av strimlad papper. Motstånd: Efter värme och överbelastning, det kommer att ändra färg eller rök, naturligtvis, motståndet själv kommer att explodera, slag eller en del av sina egna flyga iväg.

Elektrisk cykel laddare motstånd metod

När laddaren elcykel används, är det nödvändigt att använda en digital färdiga mätare för att mäta kretsen av den misstänkta delen i viss utsträckning. I drift, använder vi i allmänhet sekundär röret för att mäta, i viss utsträckning, kortslutning två pennor, multimeterns kommer kalla filen, innan du mäter motståndet vi kommer att göra några nödvändiga ansvarsfrihet beteende, vid bekräftelse att det finns ingen elkontakt vi använder pincett kortsluta några kondensatorer, kondensatorn kommer att avge gnistor när det är urladdat var inte rädd för ljudet, sedan utföra vårt mått på motstånd på vägen.

Elektrisk cykel laddare spänning metod

Elcykel laddaren lär sig att mäta spänningen i viss mån är en av de grundläggande tekniska färdigheterna av underhåll. När det drivs, är den laddad med mer farligt beteende vid mätning på vägen. I drift behöver vi fortfarande göra så. Sådant beteende som det är inte bara vår egen säkerhetsfrågor, men också möjligheten att oavsiktlig skada på laddaren på grund av operationen. Om laddaren mätningen är trasig, bör vi inte frustrerad och ledsen. De bästa teknikerna kommer att göra misstag. Masters kan inte undvika det. Vi behöver bara komma ihåg att mätning av spänning har ett tydligt syfte, gör inte blint kostnad runt överallt, detta är tabu.

http://www.greenescooter.com/