Kraft och kontroll av elektrisk mobilitet scooter för vuxna

- Nov 08, 2018-

Vuxna elektriska skotrar Vi kan se pedalens position. Under normala förhållanden placeras batteripositionen av den elektriska scootern. I allmänhet är cruisingområdet och batterikapaciteten exakt densamma. En liten partner som vill vara länge kan välja en scooter med stor batterikapacitet och kan springa i några dagar under laddning. Men ett större batteri kommer att ge en tyngre vikt, så vi måste väga det här.

Makt och kontroll av motorn hos en vuxen elektrisk scooter är mycket viktig

Den första är motorns kraft. Många små partners tror att motorns kraft är så stor som möjligt. Detta är inte fallet. Motorn är nära relaterad till hjuldiametern och hastigheten. Varje motor har ett optimalt matchande effektområde. Det är slöseri när det överstiger hög effekt. Om den är liten kommer den inte att springa. Matchningen av motorkraft och kroppsdesign är det viktigaste.

Dessutom har motorstyrningsmetoden fyrkantvåg och sinusvågskontroll. Här rekommenderar vi först sinusvågskontrollen, som har mindre ljud, linjär acceleration och bättre kontroll.

Ju mindre hjulet är desto rumpigare är det. Om det är ett litet hjul kan en liten, ojämn väg skaka fötterna. Och de små hjulen är inte konstruerade stötdämpare, hur man gör denna stötdämpning, effekten är men det är i allmänhet inte lika bra som de stora däcken.

Utformningen av däckets friktionsgrad, drivhjulets friktion är stor och friktionen hos det drivna hjulet kan öka uthålligheten. Uppmärksamma partners kan jämföra däckskinnet på fram- och bakdäcken vid inköpstillfället och se om denna designprincip följs.

Den elektriska skateboardens vikningsmetod är vanligtvis uppdelad i två typer: 1. Styrskenan viks. 2. Pedalens framsida är vikta.

Kolonnvikningsfunktionen viks på rattstången på framhjulet, och pedalstrukturen är stabilare. Den främre vikningen av pedalen är lite som utformningen av ett barns skateboard. Framhjulet och rattstången är integrerade.http: //www.greenescooter.com/