EEG pedal assisterad elektrisk skoter motor, batteri och däck urval

- Sep 21, 2018-

Huvudkomponenten i EEG pedal-assisted elektrisk skoter är motorn, eftersom det är bärare av alla effektuttag. så är den första sak att titta på EEG pedal-assisted elektrisk skoter. Normalt, är den EEG pedal-assisted elscootern utrustad med ett 36V märkeffekt på 250W, en motor med ett maximalt vridmoment på 17N. M, Nominellt vridmoment 5N. M, en märkhastighet av 530r/min och en verkningsgrad på 85%. Maxhastigheten är 20km/h. Maximal stigning vinkeln är 12° och boost startläge är utformad.

 

Den EEG pedal-assisted elektrisk skotern ställer på utgångshastighet + tur-startläge. När scootern är i vila eller utgångshastigheten är lägre än 4km/h, även om torsion-sväng elektroniska systemet känns automatiskt igen, är ingen ström utdata. Förhindra oavsiktlig kollision med bil och orsaka onödiga skador.

 

Andra är batteriet. Den EEG pedal-assisted elektrisk skotern använder importerade litiumbatterier och intelligent BMS battery management system. Den korrekt erhåller faktiska tillståndet för varje grupp av batterier, perfekt samordnar varje batteri kärna och uppfyller power output behov och ansvarsfrihet när som helst. skydd av.

 

Den EEG pedal-assisted elektrisk skotern använder en solid bakdäck. Även om vikten har ökat, är det också viktigt för säkerhetsöverväganden. Framhjulet är lätt att byta och har en viss dämpande effekt, så framhjulet av elektrisk skoter är ridning. Utformad som en uppblåsbar design, kan den avskurna några stötar och vibrationer som orsakas av ojämn vägbanan under sport och förbättra ridvana.

 

 

Tabellen och strömbrytaren är utformade i ett stycke. Tabellen har tre funktionstangenter, som är nyckeln switch, knappen Växla ljus/menyn switch och knappen högtalare. Displayen är svart på vitt och kan ses tydligt under dagen. Kraften visas på vänster sida av skärmen. Om det finns en Bluetooth-anslutning på sidan av batteriet och lampan är påslagen, visas motsvarande ikon. Höger sida displayen visar realtid hastighet och tryck på funktion för att visa mer information om körsträcka.

Strålkastarna är valfria komponenter, men crowdfunding systemet skickar nu fram och bak belysningssystem. Intresserade vänner kan också ändra mer intressant belysningseffekter, såsom flash bälten. De främre och bakre strömkontakter lägga till roliga DIY. Låt oss tala om dessa två lampor. Ljusstyrkan för strålkastarna är fortfarande inte tillräckligt ljust, belysning avståndet är inte tillräckligt långt och bakljus är fortfarande ganska arrogant. Det kan vara mer intressant att kunna lägga till funktionen av bromsljuset. Jag hoppas att produktionsversion kommer att ha möjlighet att uppnå.

Låt oss ta en titt på de andra delarna. Den Rider elektrisk skotern antar funktionen single-broms dubbla system för att skydda eskort. Manuell + elektronisk dubbel-breaking bromssystemet kan ge snabb och effektiv bromskraften och förhindra bromskraften överväldigad. Nackdelarna med balansen. effekten är ganska uppenbart i den faktiska upplevelsen.

Framsidan av den elektriska sparkcykeln och bakre vattentät bezel är alla vita accenter. Det gummimaterial som används i greppet har en bra anti-slip-effekt, men det är lätt att smutsiga. Den pedal delen är frostat och har ett mycket bra halkskydd effekt. Det finns också en laddningsport på vänster sida och ett vattentätt skyddshölje är utformad, vilket indikerar att de rider elektrisk skotern har vissa vattentät prestanda.

Fällbara effekt:

Den största skillnaden mellan en elektrisk skoter och en elektrisk skoter är att scootern lätt kan lagras. Naturligtvis Rider elektrisk skoter är oumbärlig för denna funktion, men de rider elektrisk skotern är lite beklagligt att det endast kan vikta en nivå, och den horisontella delen kan inte vara Folding, stödblocket kan inte sträckas upp och ned ser som en relativt saknas design? Författaren har i själva verket också spelat flera skotrar med mycket bra vikning prestanda. I området i närheten finns det flera problem. Först är att den horisontella fällbara tid är lite längre och låset inte är tät, främst eftersom det handtaget är löst. Stöd staven kommer att automatiskt ”sjunka” på den knaggliga vägen. Med en sådan jämförelse anser jag att utformningen av Rider elektrisk skoter är inte bekvämt, men det är verkligen praktiskt. Det finns inga bekymmer i dessa två aspekter.

Rider elektrisk skoter kan förlänga två små hjul efter vikning och förlängs ut i hopvikt tillstånd. Den huvudsakliga funktionen är att du kan tänka dig att det är lätt att bogsera. Jämfört med handhållna, kan dra lämna en masse ansträngning.

När det gäller lagring, elektrisk skoter kan enkelt placeras i bagageluckan på en fullsatt hushållens bil, och det finns ett relativt stort utrymme för andra saker. Satt på bussen på stammen, låter Rider elektrisk skoter inte du down.http://www.greenescooter.com/