Korrekta användnings- och underhållskrav för tvåhjuliga elektriska patrullmotorcyklar

- May 13, 2019-

Tvåhjulets elektriska patrullmotorcykel är en ny typ av cykel när den används. Den har samma plats som cykeln när den används. Det är också väldigt annorlunda. Hur man korrekt använder och underhåller tvåhjulets elektriska patrullmotorcykel förklaras i detalj:

1. Dra nytta av multifunktionen hos tvåhjuliga elektriska patrullmotorcyklar. Det mest idealiska sättet att använda det är att hjälpa bilen, hjälpa till med fotgängare, arbetskraft och kraft, vilket sparar energi och sparar energi. Om du kör en elektrisk cykel för första gången, träna på ett öppet fält och behärska färdigheterna färdigt innan du kör på vägen! Rid aldrig en elbil med en hand!

2. Elektrisk cykel med nollstartfunktion, på grund av den stora strömmen under statisk start, energiförbrukning och lätt att skada batteriet, bör du först åka med pedalen, sedan elektrisk, till en viss hastighet och sedan accelerera strömmen, undvika platsen accelererar. När du går uppåt, bär vikt eller toppvind när du kör mot vinden, bör du hjälpa till med mänsklig ridning. Detta kan undvika överdriven strömavladdning av batteriet och öka körsträckan av en laddning, vilket är fördelaktigt för att förlänga batteriets livslängd.

3. Tvåhjuls elektriska patruljebatteriets batteriladdning kräver en speciell laddare till bilen, ingången är inkopplad i vägguttaget, uttaget är inkopplat i batterifacket, växelströmsbatteriet är anslutet efter att batterifacket sätts in först, och det kan inte missplaceras. Hours, ladda mer timmar för batteriet.

4. Acceleringshandtaget på tvåhjulets elektriska patrullmotorcykel kan ibland inte återföras helt. Vänligen utveckla en god vana att trycka tillbaka handen till ursprunglig position efter accelerationen är klar.

5. När tvåhjulets elektriska patrullmotorcykel bromsar, avbryts motorns ström omedelbart. Men när bromsarna släpps, om gaspedalen fortfarande befinner sig i accelerationsläget, kommer motorn omedelbart att få strömmen framåt, vilket inte bidrar till säkerheten. Var noga med att utveckla en god vana att trycka tillbaka handtaget till originalpositionen efter att accelerationen är klar. Vid körning i regn eller snö bör du vara mer uppmärksam på säkerheten. Undvik snabb styrning, plötslig bromsning och upprätthålla ett rimligt säkerhetsavstånd vid snabb körning. Snälla vänta under regn och snö.

www.greenescooter.com