Grundläggande konfiguration av mountainbike med pedalassistent

- Aug 17, 2018-

Huruvida en pedal mountainbike är bekväm att åka, oavsett om den är lätt och lätt att kontrollera, hur mycket styrka det kan tåla, hur länge det kan ta, om det kan uppgraderas, etc., är nyckeln att titta på ramen. Rammen på fotvandra mountainbike är grovt uppdelad i två typer: en hård ram och en full upphängningsram. Den förra är mer arbetsbesparande, lättare och billigare; den senare är bekvämare.

Frontgaffeln är också en av de viktiga delarna i pedalbike cykeln. Dess medium är uppdelat i fjädergaffel, motståndsgummi, oljefjädergaffel, olje- och gasgaffel, etc., var och en med sina egna egenskaper. Det finns två typer av bromsar för fotled mountainbiken. En är V-bromsen. Det kännetecknas av en stor kraft. Eftersom det är bromsat av friktionshjulet måste hjulet justeras på plats och inte lätt deformeras. Det finns också en skivbroms.

Fjärrcykelns överföringssystem innefattar en vevskåpa, en mellanaxel, en kedja och ett svänghjul; växlingssystemet innefattar ett skiftande finger, en främre ratt, en bakre ratt och en skiftlinje; hjulet innehåller en kant, en ståltråd, fram- och bakaxlar, ett däckhölje och ett inre rör. I allmänhet bör fotfjädringen använda en dubbelskiktsring, eftersom dubbelskiktsringen är starkare än enkelskiktsringen och kan klara testet av cykelens prestanda med den dåliga terrängen. Och det har visats genom övning att de smidigare slitbanan, ju mindre motståndet desto snabbare hastigheten och ju starkare friktionen på den platta marken. Ju mer uttalad slitbanan är desto högre motstånd och desto långsammare hastighet desto starkare är friktionen på berget.

http://www.greenescooter.com/