3-hjulsviktig elektrisk scooter med sittfällning och bromsning

- May 10, 2019-

Den 3-hjuliga elektriska sparkcyklaren med sittplats måste väljas för däck på minst 10 centimeter vid användning. Annars kommer benen att bli död efter en åktur. Därefter är det utformningen av däckets friktionsgrad. Drivhjulets friktion är stor, och friktionen hos det drivna hjulet kan öka uthålligheten. Den försiktiga lilla partnern kan jämföra däckskinnet på fram- och bakdäcken vid inköpstillfället och se om denna designprincip följs.

3-hjuligt vikande elektrisk scooter med sittplatsval hur man vikar, överviktiga vänner bör vara uppmärksamma

Den elektriska skateboardens vikningsmetod är vanligtvis uppdelad i två typer: 1. Styrskenan är vikad. 2. Pedalens framsida är vikta.

Svängningspositionen på kolonnen viks på rattstången på framhjulet, och pedalstrukturen är stabilare. Den främre vikningen av pedalen är lite som utformningen av ett barns skateboard, och framhjulet och rattstången är integrerade.

Den 3-hjuliga elektriska sparkcyklaren med stolpfällning är inte bara stabilare, men pedalerna kan användas med lättare integrerade konstruktioner för att minska bilens vikt. Säkerhet är högsta prioritet, och bromsarna måste välja det bästa.

De viktigaste bromsmetoderna för trehjulsväxlad elektrisk scooter med sittplats är indelade i följande:

1-Elektronisk främre handtagbroms:

Den mer traditionella bromsmetoden ligger mer i linje med mänsklig tröghetsoperation. Men den traditionella designen är mer besvärlig och bärbarheten är ännu värre.

2-bromsskruvknapp:

Baserat på den ursprungliga funktionen på den främre handtagsbremsen, är portabiliteten förbättrad, och knappdesignen gör kroppen mer kompakt och bärbar.

3- bakhjulsbroms:

Används för nödbromsning, sänker energisäkerhetssystemet automatiskt strömmen omedelbart vid bromsning.

Det rekommenderas att kombinera fram- och bakbromsarna med scootern. Dubbelbromssystemet är säkrare. De flesta elektriska skotrar använder också denna typ av konstruktion för att öka säkerheten.

www.greenescooter.com